• Proef de Wildkroket!

  Wild is ‘super-scharrelvlees’. Met een wildkroket zorg je ervoor dat voedsel van goede kwaliteit goed wordt benut. En zo weet jij zeker dat je lokaal vlees eet van een dier dat een goed leven heeft gehad in de Nederlandse natuur.

   

  Hoe wordt de wildkroket gemaakt?

  Al het wild dat jagers schieten, wordt opgegeten. De jager eet het zelf of brengt het geschoten wild (bijvoorbeeld ree of zwijn) naar een lokale slager, poelier of restaurant. Hier wordt het wild verwerkt tot een heerlijk, ambachtelijk product, zoals de wildkroket. Wild is het hele jaar verkrijgbaar.

   

  Het Keurmerk Echt Wild garandeert dat het wild uit de vrije natuur afkomstig is.

   

  broken image
 • Waar kan ik een wildkroket proeven?

  Heb jij een actiebon en wil je ook graag zo’n heerlijke, duurzame wildkroket met het keurmerk Echt Wild proeven?

  Zoek dan op de onderstaande kaart bij welke eetgelegenheid bij jou in de buurt je de wildkroket kan proeven. Eet smakelijk!

   

   

 • In één overzicht alle aanbieders van wild in Nederland

  De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging faciliteert Wild op de kaart. Zij ziet een toenemende vraag van mensen die willen weten waar zij wild kunnen eten en/of kopen. Regelmatig krijgt zij de vraag of er jagers zijn van wie er rechtstreeks wild, zoals een gans kan worden afgenomen. Vooral de mogelijkheid om wild uit eigen streek af te nemen, spreekt mensen bijzonder aan.

 • Op 22 november 2021 start in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland een wildkroket-actie. Inwoners van een aantal gemeenten in deze provincies ontvangen een bon waarmee gratis een wildkroket bij een eetgelegenheid in de buurt kan worden afgehaald.

  De volgende actievoorwaarden zijn hierbij van toepassing:

  • De wildkroket-actie loopt t/m 20 december 2021 (of zolang de voorraad strekt)
  • Enkel originele actiebonnen kunnen ingeleverd worden bij de deelnemende eetgelegenheden
  • Per persoon kunnen er per bezoek bij de deelnemende eetgelegenheid maximaal vier bonnen worden ingeleverd